Laatste nieuws

In deze rubriek houden wij u op de hoogte van laatste nieuwtjes, regelgeving, nieuwe producten et cetera. Daarnaast kunt u hier ook onze publicaties lezen, welke wij recent en in het verleden hebben geplaatst. U leest meer over bijeenkomsten die we organiseren en welke mogelijkheden we bieden voor bedrijfsvoorlichting. Wist u bijvoorbeeld dat we ook lespakketten beschikbaar hebben? Hieronder enkele Hot Items van nu.

 

1.028 

1 maart 2017 - Techniekroute Alblasserdam 2017

Techniekroute Alblasserdam 2017

 

Zó, techniek is écht vet!

 

Voor de leerlingen van de groepen 8 van alle Alblasserdamse basisscholen was het woensdag 22 februari een bijzondere schooldag. Niet het klaslokaal maar een werkplaats, showroom, staaloven of scheepswerf vormde voor één dag hun leslokaal.

 

Tijdens de vierde editie van de Techniekroute gingen de leerlingen van de groepen 8 van het Alblasserdamse basisonderwijs op bezoek bij technische bedrijven in de omgeving. Doel was de leerlingen op een aantrekkelijke wijze kennis te laten maken met techniek om hen zo te interesseren voor een toekomst in deze branche.

 

Er is grote vraag naar technisch opgeleide jongeren, zeker in deze regio. Onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente hebben de handen in een geslagen voor organisatie van deze dag, die goed in de smaak viel bij de deelnemers. "Zó, techniek is écht vet!", riep één van de leerlingen enthousiast.

 

Kijkje in de keuken

 

Wethouder Arjan Kraijo van Onderwijs is ook na deze vierde editie erg enthousiast over de Techniekroute. "We zijn de bedrijven die hier aan meewerkten erkentelijk voor hun gastvrijheid en het enthousiasme waarmee ze hun vakmanschap aan de leerlingen hebben laten zien.

 

Het is voor deze leerlingen een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij onze technische bedrijven. We hopen dat we een aantal van hen hebben geïnspireerd om een technische opleiding te gaan volgen want onze bedrijven kunnen jonge aanwas goed gebruiken."

 

 

Natuurlijk was Zon & Zo ook van de partij. De Twijn kwam met 2 klassen naar Zon & Zo, een klas van 19 en een klas van 27 leerlingen. Samen met commercieel directeur Henk Manden spraken de leerlingen over duurzaamheid, wat duurzaamheid betekent en wat voor duurzame oplossingen er zijn toegepast in het pand van Zon & Zo.

 

Ook hebben de leerlingen met een aantal werknemers op kantoor gesproken om te vragen wat de functies van deze personen waren en wat voor werk ze deden. Zo hebben de leerlingen gezien hoe 3D-tekeningen van gebouwen met zonnepanelen werden gemaakt. Al met al, een geslaagde Techniekroute!

 

 

Focus op techniek

 

De Techniekroute past bij de focus op techniek in het onderwijs, die in het Arbeidsmarktprogramma Drechtsteden is opgenomen. Daarnaast sluit het initiatief aan op de wens van de gemeente Alblasserdam om de eigen technische bedrijven meer in beeld te brengen.

 

De stuurgroep Techniek in het onderwijs die bestaat uit enthousiaste initiatiefnemers uit het onderwijs en bedrijfsleven, zoekt steeds nieuwe mogelijkheden om de samenwerking tussen bedrijven en scholen te bevorderen.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

378.104 

Portfolio - Zonnepanelen

   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers