Subsidieregelingen

De regels en de fiscale voordelen blijven veranderen! Wat is nu op dit moment interessant voor ondernemers? Hier een korte opsomming.

 

Onderneming op uw privé adres?

 

Voldoet u aan een aantal eisen dan is het mogelijk om zonne-energie op uw privé adres zakelijk aan te schaffen. In 2011 hebben wij de belastingdienst uitgedaagd en schriftelijk bevestigd gekregen dat dit mogelijk is mits... Wij komen dit graag bij u uitleggen zodat wij ook de voordelen voor u kunnen uitwerken. 

 

Bedrijven (kleinverbruikers)

 

Bent u klein verbruiker, dus met een aansluiting van 3 X 80 AMP of kleiner? Dan zijn voor u de EIA (Energie-investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) beschikbaar.

 

Vanaf 2015 gold dat de EIA op een investering in zonnepanelen kan worden toegepast voor alleen het deel dat boven de 25.000 Wp uit komt. In 2020 is deze grens verlaagd naar 15.000 Wp!

 

Investeren in verduurzamen is financieel zeer aantrekkelijk. Dit geldt in het bijzonder voor IB-ondernemers. Wij willen u dit graag toelichten in een persoonlijk gesprek.

 

Bedrijven (grootverbruikers)

 

Heeft u een grootverbruikersaansluiting? Dan is de SDE+ subsidie mogelijk interessant voor u. De afgelopen jaren waren er subsidie rondes in het voor- en najaar en ieder jaar veranderen de regels en de subsidies. Onze specialisten komen graag een business case voor u uitwerken zodat u kunt bepalen of zonne-energie een juiste stap is voor uw bedrijf of instelling. U kunt meer informatie over de SDE + regeling vinden op de website van RVO.

 

 

Heeft u een aansluiting groter dan 3 X 80 Amp, dan is het mogelijk om de SDE+ subsidie aan te vragen.

 

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de SDE+.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!


 

 

 

786.482 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers